Vi sender alle hverdage klokken 15.00 fra vores lager i Midtjylland!

Gode idéer til fastelavnskostumer - både til børn, kvinder og mænd

Her ser du fastelavnskostumer - både på børn og voksne.

Hvert eneste år i februar fyldes hovedet af ét kæmpestort spørgsmål: hvad skal du være til fastelavn? Måske er du i en position, hvor det ikke er dig, der skal findes fastelavnskostumer til - men så går spørgsmålet i stedet på, hvad dit barn skal være til fastelavn.

Fastelavnskostumer

Fastelavn er en årligt tilbagevendende begivenhed, som de fleste børn (og voksne for den sags skyld) ser frem til at fejre. Fastelavn drejer sig om udklædning, slå katten af tønden og måske skal der rasles hos naboerne. Der er dømt sjov, ballade og hygge med venner og familie. Men der er jo lige den der udklædning... for hvad skal man finde på? Det duer ikke at hoppe i det samme kostume hvert år - det er i hvert fald fantasiløst. Synes vi!

Vi har samlet en række populære idéer til fastelavnskostumer, som du kan finde inspiration i. Mange af dem kan du købe på nettet, men hvis du er ferm på fingrene, kan du også lave dem selv - det giver udklædningen en højere karakter for opfindsomheden. Listen er også ment som inspiration til, at du selv får mange flere gode idéer til udklædningen.

Kostumer til børn

Når du og dit barn skal finde frem til årets udklædning, så find inspiration i de ting og figurer, barnet godt kan lide. Det er nemlig sjovest at være klædt ud som noget, man elsker. F.eks.:

 • Star Wars (Stormtrooper, Darth Vader eller Rubies Chewbacca)
 • Dyrekostumer (giraf, elefant, påfugl, sommerfugl, hund eller kat. Eller måske mere utraditionelle dyr som slange, tissemyre eller snegl)
 • Disneykostumer (her kan I nærmest vælge frit fra barnets absolutte yndlingsfilm)
 • Havfruekostumer (primært populært hos pigerne - husk at kostumet skal være til at bevæge sig i)
 • Arbejdende folk (advokat, skraldemand, brandmand, bager eller måske som det, du eller din partner arbejder som)

Kostumer til kvinder

Det er straks andre kreative kræfter, der skal i spil, når det drejer sig om udklædningsidéer til voksne. Vi har fundet et par bud, når det kommer til fastelavnsidéer til kvinder. Hvad med:

 • Superheltekostumer (Catwoman, Superwoman, Wonder Woman)
 • Politikostume (Vælg mellem den frække politikvinde og den traditionelle politikvinde)
 • Kostume fra en specifik periode (50'erne, 60'erne eller 70'erne)

Kostumer til mænd

Som mand kan du selvfølgelig klæde dig ud i samme kategorier som kvinderne, men derudover er det også populært med andre fastelavnsideer. F.eks.:

 • Gammelmands- eller gammelkonekostume (gerne med rollator, stok eller lignende)
 • Brandmandskostume (kvinderne vil elske det)
 • Tyrolerkostume (måske særligt velegnet til en fest, hvor du vil have en undskyldning for at drikke mange øl)

Afstem jeres udklædning

Hvis I skal til fastelavn som familie, så er det altid ekstra sjovt, hvis jeres kostumer er afstemt, så I dukker op som en klan - måske som en hel løvefamilie, superheltefamilie eller som figurer fra den samme film. Det kræver måske lidt ekstra indsats, da det kan være svært at finde noget originalt - som i øvrigt fås i størrelser, der passer både børn og voksne.

Det kan være forholdsvis dyrt at købe udklædningstøj, men går du efter en god kvalitet, så får du tøj, der holder resten af dine dage. Og selvom du ikke har lyst til at være klædt ud som tyroler hvert år til fastelavn, så kan det jo tænkes, at du engang bliver inviteret til oktoberfest - eller måske endda får lyst til at holde din egen, så du kan få brugt kostumerne endnu engang.

Nu har du sikkert allerede fået mange flere gode idéer selv ved at læse med her. Find mange flere nyttige artikler om fest og farver her på siden - og hav så lige et rigtig godt fastelavn.