Bestil inden klokken 13 og få din ordre sendt samme dag!

Vælg den rigtige fødselsdagssang til festen

Her ser du flag og noder til en fødselsdagssang.

Lige meget om det er dig, der har fødselsdag - eller du har fået lov til at vælge på fødselarens vegne - er det at vælge en fødselsdagssang ikke noget, man bare lige gør. Det er noget, der kræver lidt omtanke og planlægning, at finde frem til den helt rigtige. En fødselsdagssang skal nemlig være med til at sætte stemningen til festen, så fødselaren føler sig fejret på god vis.

Vælg den rigtige fødselsdagssang til festen

I artiklen her kan du få inspiration til, hvilken fødselsdagssang du kan vælge - hvis du da ikke vil skrive din helt egen fødselsdagssang.

Gå med en klassiker

De fleste af os kender sangene "Ole har fødselsdag" og "I dag er det Oles fødselsdag". Blandt mange, er de også bare kendt som "den med instrumenterne" og "den uden instrumenter." Det er sange, som de fleste af os har sunget, siden vi var børn. Det gør, at hvis du vælger en klassiker som fødselsdagssang, kan du være sikker på, at alle kan synge med. Det vil helt sikkert skabe en god og nostalgisk stemning!

Fødselsdagssang for voksne

Hvis du ved, at selskabet ikke er bange for en udfordring, kan du også vælge en lidt mindre kendt sang. Det kan for eksempel være Benny Andersens "Fødselsdagssang for Voksne." Teksten vil som regel passe bedre til en voksen - fordi det nok er længe siden, fødselaren har været på vej hjem fra skole for at få serveret kage og kakao af mor og far.

Vælger du en ukendt sang, er det en god idé, at printe den ud på papir, så alle har en kopi. Derudover kan det også være smart, at finde melodien på nettet - eller hvis du selv kan spille med på klaver, guitar, eller hvilket instrument du nu mestrer - hvis du er så heldig og dygtig.

Happy Birthday to You

Du kan også vælge den internationale klassiker blandt fødselsdagssange: "Happy Birthday to You." Det er også en sang, som de fleste i selskabet vil kunne synge med på. Den kan både bruges til børne- og voksenfødselsdage, da langt de fleste har lært den i skolen.

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af sangen, kan du også finde den på andre sprog. Det kan for eksempel være spansk eller tysk, der har en sang med en lignende melodi, men med en anden tekst.

Bamsefars Fødselsdag

Er det en børnefødselsdag, I skal holde, vil børnene helt sikkert synes, at det er herligt, hvis I synger "Bamsefars fødselsdagssang" fra Dyrene i Hakkebakkeskoven. Det er en sød sang, hvor alle dyrene mødes for at fejre den søde bamse - og det er højst sandsynligt én, som de fleste børn vil kunne synge med på. Kan de ikke det, når I starter, kan de i hvert fald højst sandsynligt, når I slutter - der er mange vers!

Er det en gammel "bamsefar", der fylder rundt, kan det være, han synes, at det er sjovt, hvis I synger lige præcis denne sang for ham. Særligt hvis han har lidt humor, vil den sidde lige i skabet.

Dette var en lille gennemgang af de mest klassiske valg af fødselsdagssang. Det kan være du nu har fået inspiration til at prøve kræfter med en helt anden sang, end dem vi har nævnt her. Find mere festlig inspiration her på siden på vores blog.