Bestil inden klokken 15 og få din ordre sendt samme dag!

Pynt til fødselsdag - sådan dekorerer du dit festlokale med fødselsdagspynt

Et festlokale med fødselsdagspynt. Pynt til fødselsdag med mange balloner.

Hvis du står og bøvler med din pynt til fødselsdag og mangler den helt rette idé til, hvordan du skal lave fødselsdagspynt – så læs med her!

Det kan også være, du bare skal hjælpe til med arrangementet, så fødselaren ikke står med det hele selv. Måske pynten ovenikøbet skal være en overraskelse for fødselaren.

Under alle omstændigheder har vi en række idéer til, hvordan du kan gribe opgaven an.

Balloner i overflod

Dette forslag egner sig nok bedst til børnefødselsdagen. Måske som fødselsdagspynt til dit barns første runde fødselsdag.

Fyld stuen op med balloner fra gulv til loft – brug eventuelt helium til dem, der skal sidde fast i loftet. Hvis der er en bestemt farvekombination, der vil egne sig særligt godt, er det værd at tænke ind. Hvad med:

 • Forskellige farver efter yndlingsfodboldholdet
 • Balloner med hestemotiver
 • Balloner i forskellige forme og farver
 • Angry Birds-balloner til spilentusiasten

Der er garanteret mange flere muligheder for at ramme plet mht. hvordan ballonerne skal se ud. Hold det som en overraskelse til dit barn åbner døren ind til jeres stue. Det vil helt sikkert være et overvældende syn for de fleste 5 eller 10-årige med fødselsdagspynt som disse forslag.

Pynt til fødselsdag i 80’er tema

Hvis fødselaren er født i 80’erne, eller havde sin ungdom i årtiet, kan du bruge det som tema. Det kræver et stykke sjovt arbejde, og er det hele værd, når gæsterne ser resultatet af dine anstrengelser.

Du kan f.eks. arbejde hen imod at festlokalet skal ligne et drenge- eller pigeværelse taget direkte ud af 80’erne.

Men hvordan gør man så lige det?

Lad os starte med noget der ikke har med fødselsdagspynt at gøre. Ikke for øjet i hvert fald. Playlisten til festen skal selvfølgelig bestå udelukkende af 80’er-hits. Wham, Thomas Helmig, Michael Jackson, A-HA, osv.

Med det på plads går vi over til den fysiske udsmykning.

På ungdomsværelset havde man plakater af idolerne på væggene. Find ud af hvem der var fødselarens idoler. Print derefter ”plakater” af dem i passende størrelser og hæng dem op på væggene. Gæsterne kan nu træde ind i et rum dekoreret med 80’landsholdet, George Michael eller Björn Borg rundt omkring. Snakken vil gå på, hvem de forskellige idoler er, og hvem gæsternes personlige favoritter var.

Nu du er i gang med at printe, kan du også finde gamle landkort fra en svunden tid, for at underbygge temaet. De ældre gæster vil nyde at berige de yngre med deres viden om Østtyskland og Jugoslavien.

Med vægudsmykningen på plads, går vi videre til andre ting, med relation til 80’erne. Ting du kan lægge eller hænge op diverse steder i lokalet. Hvad med:

 • Knæklys og knækarmbånd på bordene – de vil stå godt til mørket på dansegulvet senere
 • Konfetti, guirlander og papirlanterner i 80’ernes farver
 • Kassettebånd – eventuelt med dekorativ båndsalat hængende ud
 • Ghettoblaster – egner sig til dine gamle mixtapes med Kim Larsen og Gnags
 • Folie-balloner med ”I ♥ the 80’s”-tryk
 • 80’er-legetøj – Rubiks terning, yo-yo, Action-figurer, brætspil mm.
 • Vinylplader med 80’er-musik

Det kan være, du kan finde andre ting frem fra gemmerne, det vil passe sig at støve af til lejligheden. Hvis du har adgang til den helt store 80’er-samling, vil det sikkert kunne lad sig gøre at pynte op fra gulv til loft.

Brug i øvrigt de samme idéer, hvis du skal holde 60’er, 70’er eller 90’er-fødselsdagsfest.

God fornøjelse!

Fødselsdagspynt der passer til menuen

Her leger vi med en idé om, at dagens menu skal afspejles i din pynt til fødselsdag:

Pizza/pasta-party

Lady og vagabonden sidder til bords. God inspiration til din fødselsdagspynt.

Skal der serveres italiensk, er det ligetil at pynte lokalet op. Tænk gammeldags italienske restauranter – f.eks. den hvor Lady & Vagabonden deler spaghetti med kødboller.

Start med at lægge rød/hvid-ternede duge på bordene. Herefter spreder du serpentiner og flagguirlander i lokalet– røde, hvide og grønne.

På væggene skal der hænge billeder og plakater, man typisk ser på pizzeriaer: Landkort over Italien, Vesuv-motiver, billeder fra Rom og Napoli, American Girl in Italy-plakatbilleder af det italienske fodboldlandshold osv.

Sæt eventuelt Eros Ramazzotti eller Pavarotti på anlægget og mærk hvordan den italienske stemning spreder sig.

Fødselsdag i rundkreds

I vores kultur er vi forvænte med at sidde behageligt på stole omkring et opdækket bord. Mange andre steder i verden nyder man dog hinandens selskab i en rundkreds på gulvet. Det giver en mere sammentømret stemning, hvor alle nemmere kan få øjenkontakt end ved et traditionelt firkantet spisebord. Ovenikøbet er det rigtig sundt for vores krops smidighed at sætte og rejse os fra gulvet.

Det vil blive en fødselsdag og fødselsdagspynt I snakker om længe fremover.

Vil du virkelig overraske dine gæster og holde fødselsdag på en ny måde, fjerner du spisebord og stole. Bred et flot tæppe ud på stuegulvet og anret puder, hvor gæsterne skal sidde. Maden stiller du i midten af tæppet, så alle kan nå.

Det vil passe til japansk- thai- og afrikansk mad mm. I disse lande og kulturer sidder man gerne på gulvet og spiser.

Som forklaret i forrige afsnit pynter du lokalet op i et tema, der passer til det land menuen stammer fra:

 • Japanske flag og andre motiver fra Solens Rige på væggene
 • Billeder af templer og buddhaer fra Thailand
 • Afrikansk kunst og billeder af savannens vilde dyr

Få selv flere idéer til, hvordan lokalets pynt til fødselsdag kan afspejle dagens menu.

Pynt op og ned ad Mindernes Allé

En fødselsdag er en markering af et stykke tid der er gået. Endnu et år har passeret forbi, og vi er alle blevet ældre. Mange ting er sket – både stort og småt – godt og skidt.

Særligt ved runde fødselsdage vil det være nærliggende at se sig tilbage over skulderen.

Overrask den runde fødselar med et lokale og en fest, fyldt med minder om årene der er gået.

Lav en billedkavalkade over fødselarens forgangne 10 leveår. Byg eventuelt kronologisk op ved at starte med at hænge de ældste billeder op i den ene ende af lokalet. Derefter følger nyere og nyere billeder og ender i nutiden. Det vil komme til at ligne en tidslinje i sidste ende.

Du kan selvfølgelig også sprede billederne ud mere tilfældigt og tilføje en forklarende tekst nedenunder. F.eks.: ”Kim på safari med Mona, marts 2013.” ”Kim plejer sine tømmermænd efter julefrokost på arbejdet, december 2016.” Osv.

Er der nogle genstande, der har noget at sige om fødselarens levede år, kan du også tænke dem ind som pynt til fødselsdag. Senere kan man så fortælle historier om, hvorfor de er taget med. Det kan være en speciel vase – købt på en uforglemmelig ferie i Kina. En vunden pokal i firmaets badminton-turnering. Et par udtrådte sko og andre ting med relation til fødselaren og årene der er gået.

Det vil undre mange gæster, hvorfor disse genstande er placeret rundt i lokalet. Senere får de serveret anekdoter, der fortæller dem hvorfor. Man kan også lave en gætteleg med fødselaren, så han selv skal komme med bud på, hvorfor forskellige ting er repræsenterede ved festen.

Vi håber, du nu har fået et par idéer til, hvordan du kan lave pynt til fødselsdag. Vi ønsker dig videre god fornøjelse med design af fødselsdagspynt. Hold øje her på siden for flere festlige forslag.