Bestil inden klokken 15 og få din ordre sendt samme dag!

Velkomstdrink til firmafest - få fem forslag her

Her ser du velkomstdrinks til firmafest.

Du har påtaget dig opgaven at arrangere den næste firmafest. Eller også nøjes du bare med at stå for nogle spændende og velsmagende velkomstdrinks. Det er op til dig, hvor meget knald der skal være på alkoholen og drinkens kulør.

Velkomstdrinks til firmafest

Vi giver dig i det følgende en række forslag til, hvordan du kan gribe opgaven an. Nogle af disse drinks kan serveres i bowle, hvis festen egner sig til det. Ellers får du generelt det bedste resultat ved at blande drinks enkeltvis. 

Gin & Aperol – det italienske valg

Ønsker du at starte firmafesten med et elegant sydeuropæisk præg, kan du med fordel vælge denne italiensk inspirerede aperitif. Smagen er både let bitter og frisk på samme tid – og så har den en flot gyldenorange farve, når den bliver blandet helt rigtigt. Står godt til en let forsmag på maden – f.eks. oliven eller kiks.

Ingredienser (til 1 person):

 • Isterninger eller knust is
 • 1 spsk. gin
 • 1 1⁄2 spsk sød Vermouth
 • 1 spsk. Aperol
 • 1⁄2 dl danskvand
 • 1 kvist rosmarin til pynt

Sådan gør du:

Brug et højt glas og fyld det halvt op med knust is eller isterninger. Tilføj så gin, sød vermouth, Aperol, og slut af med at toppe drinken af med danskvand.

Rør lidt rundt i drinken.

Slå en kvist frisk rosmarin et par gange mod din håndflade og sæt den i drinken til pynt. Så kan man dufte rosmarinen, når man nyder drinken.

Et meget stilfuldt valg. Den skal nok lige have et par prøveforsøg, før du rammer din helt foretrukne blanding.

Asti og sorbet – kvindernes favorit

Er det en varm sommerdag og ønsker du at kvikke gæsterne op med en iskold sødlig drink, er denne lige noget for dig. Smagen har både anstrøg af noget sødt og syrligt, og så er den dejligt nem at gå til. Nok er det mest kvinder der er til de helt søde dråber, men mændene plejer dog godt at kunne følge med, hvis det er dét der sikrer den gode start på en uforglemmelig fest.

Ingredienser (til 6 personer):

 • 1 bøtte citronsorbet (500 ml)
 • 1 flaske Asti

Sådan gør du:

Form kugler af citronsorbeten i passende størrelser og læg én i hvert glas. Hæld derefter over med Asti og serverer straks.

Det er altså ikke en drink du kan lave på forhånd og lade stå lidt, før gæsterne ankommer. Du behøver et par ekstra hænder til at få serveret hurtigt efter I har anrettet dem. Men rammer I den rette arbejdsfordeling og blanding af Asti og sorbet, står I med en forfriskende åbning af firmafesten.

Det kan også være denne Asti-Sangria er noget for dig:

Champagne og Campari – det bitre alternativ

Fra det søde til det sure – eller rettere – fra det søde til det bitre. Vi har lige givet dig et forslag til en rigtig sød velkomstdrink, så her får du noget nær det modsatte. Vi springer fra Asti til champagne. Ikke den søde af slagsen - men den tørre. Den vigtigste ingrediens er dog Campari, som er en krydderlikør med bitter smag. Drinken står godt til den lidt mere formelle firmafest med stram dresscode.

Ingredienser (til 1 person):

 • 10 cl tør champagne
 • 3 cl Campari
 • 1 cl frisk citronsaft
 • 1 sukkerknald
 • 1 appelsin

Sådan gør du:

Find et afkølet champagneglas frem og læg en sukkerknald i. Derefter tilføjer du Campari og citronsaft. Så følger champagne. Til sidst laver du en flot spiral af appelsinskræl og lægger i glasset som en flot afslutning.

Læg mærke til at drinken ikke udelukkende laves på bitre ingredienser. Man tager det sure med det søde så at sige. God fornøjelse med projektet.

Gin og passionsfrugt – det sofistikerede valg

Ønsker du at imponere med gin-flasken er denne drink lige dig. Gin er normalt noget de fleste nyder sammen med tonic - hvilket er synd, da gin også går godt i spænd med mange andre smagsvarianter. I dette tilfælde blander vi med mango og passionsfrugt. Eksotisk og med et udseende som en gylden solopgang. En frisk måde at byde gæsterne velkommen på.

Ingredienser (til 1 person):

 • 2 cl gin
 • Danskvand
 • 2 cl mangosirup
 • 1⁄2 passionsfrugt

Sådan gør du:

Start med at hælde gin i glasset. Fyld derefter godt op med danskvand. Tilsæt så forsigtigt mangosirup – brug eventuelt en kniv, så det kun lægger sig i toppen.

Skær nu passionsfrugten over og kom kernerne i drinken, så de dækker hele toppen.

Server gerne med sugerør, da drinken ellers kan være svær at gå til pga. kernerne i toppen.

Du vil sikkert modtage mange komplimenter og begejstrede kommentarer, hvis du serverer denne drink. Tænk, at man også kan nyde gin på denne måde.

Eller hvad med denne utraditionelle gin-drink?

Rabarbermojito – det modige valg

Vi kender alle til mojitos på en lækker sommerdag. Enten under sydlige himmelstrøg eller bare herhjemme. Denne mojito tager dog noget så dansk som rabarbere til et helt nyt sted. Til en afveksling skal du ikke nyde dem med mælk og sukker, men i en vovet og lækker velkomstdrink, som vil imponere ved firmafesten. Naturligvis en mere tidskrævende opgave end de øvrige drinks, da denne laves i to etaper. Men det hele værd, når du rammer plet.

Ingredienser (til 5 liter):

 • 700 g rabarber
 • 2 bundter mynte
 • 1 vaniljestang
 • 500 g sukker
 • 5 dl vand
 • 70 cl lys rom
 • 2 limefrugter
 • 2 liter danskvand
 • Isterninger (ca. 4 poser)

Sådan gør du:

Skyl rabarberne grundigt og skær dem i små stykker. Frisk rabarber fra haven er naturligvis at foretrække. Frosne kan dog også gøre det, hvis de friske ikke lige er en mulighed.

Skyl så mynten og flæk vaniljestangen. Kom nu rabarber, mynte, vaniljestang, sukker og vand i en gryde. Kog det op, og lad det derefter simre i 20-25 minutter til rabarberne er helt udkogte.

Si rabarberstykkerne fra og lad blandingen koge videre til den bliver tyktflydende. Lad den afslutningsvis køle af. Du kan sagtens lave disse første øvelser et par uger i forvejen.

Nu går vi til selve drinken:

Skyl et bundt mynte. Skær limefrugter ud i kvarte dele. Hæld rabarberblanding, rom, mynte, lime, danskvand og isterninger i en stor beholder.

Smag til sidst til med ekstra lime eller sukker, hvis drinken enten skal have en surere eller sødere smag.

Kan stå i en stor bowle til firmafesten som der serveres direkte fra. Eller du kan anrette den i glas med knust is og sugerør som en traditionel mojito.

Vi håber du nu har fået mod på at anvende dine rabarbere på en ny og spændende måde.

God fornøjelse med firmafesten! Find mange flere drinksopskrifter her på bloggen og hold også øje med flere finurlige og fornøjelige forslag til brug ved festlige lejligheder.