Bestil inden klokken 15 og få din ordre sendt samme dag!

Opskrifter på vodka drinks til fester og særlige lejligheder

Her ser du to Vodka drinks.

Den klassiske russiske vodka er populær i festsammenhænge – og det ikke uden grund! Vodka, som er fremstillet på rug eller hvede, har traditionelt mindre smag end andre alkoholiske drikke som for eksempel gin, tequila og rom. Derfor egner vodka sig godt til at blande i drinks, hvor den alkoholiske driks egensmag ikke skal være dominerende. Find opskrifter på vodka drinks her.

Vodka drinks til fester og særlige lejligheder

Her på siden kan du finde idéer til, hvordan du kan bruge vodka i drinks.

Screwdriver – en populær vodka drink

Selv om den klassiske Screwdriver i al sin enkelthed består af vodka og appelsinjuice, findes der et utal af muligheder og variationer inden for denne vodka-genre.

En Slow Screw er for eksempel tilsat Sloe (= slow) gin, og en Slow Comfortable Screw er ydermere tilsat Southern Comfort (whiskey likør). Med Galliano tilsat bliver drinken til en Slow Comfortable Screw Up Agains The Wall, da Galliano er en af hovedingredienserne i en Harvey Wallbanger, og man kan lave morsomme sprog- og drinkvariationer i det uendelige med de to simple hovedingrdienser: Vodka og juice.

Moscow Mule – en vodka drink med spark i

Den sofistikerede Moscow Mule har sin oprindelse på den anden side af atlanten, hvor den nyder stor popularitet. Moscow Mule serveres traditionelt i et kobberkrus – men mindre kan gøre det. Du kan sagtens servere en Moscow Mule i en tumbler eller et cocktail-glas. Til en Moscow Mule skal du bruge 4 cl vodka af høj kvalitet, 2 cl saft fra en frisk lime, samt ginger beer og is. Drinken laves i glasset, og pyntes med lime eller agurk.

Se mere her:

Bloody Mary

Bloody Mary er en lækker vinterdrik – og så kan den bruges som et effektivt middel mod tømmermænd!

Bloody Mary har sit navn efter den mytologiske figur Maria Den Blodige, som især er kendt for sine voldelige metoder i forbindelse med den religiøse reformation. Det siges, at Maria dukker op, hvis man gentagne gange messser hendes navn mens man kigger sig i spejlet – der er i hvert fald lavet en del skrækfilm omkring dette tema.

Denne populære og særegne vodka-drink består af vodka, tomatjuice, Worchestershire-sauce, Tabasco, frisk citronsaft, salt, peber og is. Drinken blandes i glasset, og pyntes eventuelt med en stang selleri. En meget atypisk drink, som er perfekt til din Halloween fest!

Sex On The Beach – den eksotiske vodka drink

En mere tropisk variant af vodka drinken er den søde og velsmagende Sex On The Beach, som også er gået hen og blevet en klassiker. En Sex On The Beach består af 5 cl Vodka, 1,5 cl hindbær likør, 1,5 cl fersken likør, 4 cl appelsinjuice, 4 cl tranebærjuice og is. Den farveringe drink tilberedes i en shaker og serveres i glas, evt. frostede med sukker og pyntet med et pikant kirsebær samt appelsinskal.

Få mere Sex on the Beach her:

White Russian – en ægte klassiker

En anden populær vodka-drink, som har opnået status af klassiker, er en White Russian, som i al sin enkelthed består af vodka, kaffelikør og mælk, som shakes sammen til en velsmagende blanding – perfekt som after dinner-drink oven på en god middag!

Dette var fem fantastiske bud på vodka drinks til festlige og hyggelige stunder. Find mange flere drinksopskrifter her på bloggen.