Bestil inden klokken 13 og få din ordre sendt samme dag!

Tom Collins opskrift - en Tom Collins drink tager det sure med det søde

Her ser du en Tom Collins drink i to glas. Find en Tom Collins opskrift her.

Kender du en Tom Collins drink? Hvis du holder af en klassisk gin og tonic, falder denne Tom Collins opskrift helt sikkert også i din smag.

Tom Collins med gin & danskvand

En Tom Collins er lavet på gin, men er mere let og luftig. Takket være kombinationen af citronsaft og flormelis har Tom Collins et perfekt smagsforhold mellem det sure og det søde. Den er tilmed virkelig nem at bikse sammen – det tager kun et par minutter og kræver intet andet end gin, citron, flormelis, danskvand og is.

Så hvis du vil forkæle dine gæster eller bare selv har lyst til en forfriskende tår, er Tom Collins den næste drink, du skal lave. Her får du en Tom Collins opskrift:

Ingredienser:

 • 5 cl gin
 • Citronsaft fra ½ citron
 • 1 teske flormelis
 • Danskvand
 • Citronskal
 • Is

Fremgangsmåde:

 • Hæld gin i glasset
 • Tilsæt citronsaften
 • Tilsæt flormelis og rør rundt
 • Fyld dernæst glasset med is
 • Fyld til kanten med danskvand
 • Pynt med citronskal
 • Server

Se en video her:

Variationer af Tom Collins opskrift

Hvis du har mod på at eksperimentere, kan du også give din Tom Collins et twist. For eksempel kan du tilsætte hyldeblomstsaft for at give en frugtig smag og et ekstra skvæt sødme.

Du kan også tilsætte cocktailbær eller krydderier som vanilje, kanel eller ingefær. Mulighederne er mange. Tom Collins smager også dejligt, når danskvand udskiftes med lemon-sodavand.

Tom Collins drink med sukkerlage

En anden ting, du kan forsøge dig med, er at lave din egen sukkerlage. Faktisk bruges sukkerlage i rigtig mange cocktails, og derfor er det smart at vide, hvordan man laver det.

Vi kan allerede afsløre, at det ikke er svært. Du blander to dele sukker med en del vand, hælder begge dele i en gryde og lader det simre indtil al sukkeret er blevet opløst. Når sukkerlagen er kølet af, kan du begynde dine kreationer. I Tom Collins skifter du flormelis ud med 1,5 cl sukkerlage.

Uden gin

Er du ikke fan af gin? Fortvivl ikke. Spiritusen i Tom Collins kan sagtens skiftes ud. Det gør man faktisk på barer verden over. Her kan man nemlig støde på Ron Collins, der er lavet på lys rom eller John Collins, hvor whisky giver bid til drinken. De smager begge to fantastisk.

Du kan også lave en Tom Collins på indisk:

Historietimen

Historien bag den legendariske Tom Collins går helt tilbage til 1876, hvor drinken blev beskrevet i bogen ”The Bartenders Guide” af Jerry Thomas, der var en af historiens mest kendte bartendere. Rygtet siger, at Tom Collins i 1870’erne blev brugt som en slags joke, hvor man overtalte folk til at gå ind på barer og spørge efter en fyr ved navn Tom Collins. Et ret smart markedsføringstrick.

Uanset hvilken variant du vælger, er en ting sikkert: det er altid et kæmpe hit at servere drinks for sine gæster. De er sjove at lave, sjove at drikke og man får det som regel sjovt bagefter. Mange tror, det er besværligt og tager lang tid og kræver mange ingredienser. Men det behøver slet ikke at være så svært. Start med at lave enkle drinks som Tom Collins – det er også ofte de drinks med få ingredienser, som smager bedst. Og hvem ved, efterhånden som du øver dig, ender du måske i den avancerede ende.

Dette var en Tom Collins opskrift. Nyd nu din Tom Collins drink og find derefter mange flere drinksopskrifter her på bloggen.