Bestil inden klokken 15 og få din ordre sendt samme dag!

Lækker Lumumba drink - Lumumba opskrift til kolde og varme dage

Her ser du lumumba drink i to glas. Find en lækker Lumumba opskrift her.

En varm lumumba drink er fantastisk at varme sig på en kold vinterdag - eller hvis du er syg. En kold lumumba kan derimod være lige præcis det, du trænger til, når det er varmt udenfor. Denne Lumumba opskrift egner sig perfekt til både koldt og varmt vejr.

Lumumba opskrift til flere lejligheder

Den er heldigvis også meget nem at lave - så hvis du har brug for en drink i en fart, er den det helt rette for dig.

Ingredienser:

  • 4 cl. rom
  • Kakaomælk
  • Evt. isterninger

Sådan gør du:

Til en kold lumumba drink fylder du rom i et glas og kommer derefter kakaomælk og is i. Lad drinken stå og blive kold et øjeblik, og så er den klar til servering.

Hvis du vil have en varm lumumba drink, skal du først varme kakaoen op. Du kan bruge en færdig kakaomælk fra supermarkedet eller lave en fra bunden. Det kommer an på dit ambitionsniveau.

Når kakaoen er varm, kommer du først rom i en kop og hælder derefter kakao over. Mange kommer flødeskum på toppen, og nogle giver drinken et drys af vanilje, inden de serverer.

Se en video af processen her:

Sådan kan du variere din Lumumba drink

I opskriften herover bruger vi rom - men du kan i princippet bruge den spiritus, som du godt kan lide. Det kan være cognac eller whisky. Det er altså helt individuelt, hvordan folk synes, at drinken smager bedst.

Hvis du gerne vil finde frem til din yndlingsversion af lumumba, kan du for eksempel invitere nogle venner forbi og lave en blindsmagning, hvor I prøver flere forskellige former for alkohol af i drinken.

Lumumbas oprindelse

Lumumba har sin oprindelse i Sønderjylland og hed dengang slet ikke lumumba, men derimod Død Tante. Navnet stammer fra en historie om, at en tante fra øen Før, der nu er tysk, var rejst til USA. Hun elskede dog stadig sit hjemland og ville gerne begraves der. Da hun døde, ville førboerne transportere hende hjem, men fandt ud af, at det var alt for dyrt. I stedet fik de hendes lig smuglet hjem i en kasse med kakao, der alligevel skulle til øen.

Død Tante er en sødere udgave af Farisæer, en anden drink, der også stammer fra Sønderjylland. Den består af stærk kaffe med sukker og flødeskum. Områdets præst brød sig ikke om alkohol, og derfor brugte beboerne flødeskummen til at skjule, at der var rom i kaffen. En dag kom de dog til at servere en drink for ham. Da præsten opdagede, at der var rom i, udbrød han: "I farisæere!" - og sådan fik drinken sit navn.

Hvem var Lumumba egentlig?

Navnet lumumba er dog langt fra sønderjysk. Det er navnet på en politiker fra Den Demokratiske Republik Congo. Han hed Patrice Lumumba og var den første demokratisk valgte præsident i landet. Han hjalp med til at gøre landet selvstændigt fra Belgien, men blev efter kun 10 uger som præsident afsat ved et kup og efterfølgende myrdet i 1961. Han er dog stadig en vigtig inspirationsfigur i Afrika i forhold til at frigøre sig fra tidligere kolonimagter.

Se en film om Patrice Lumumba her:

Hvordan drinken lumumba har fået navn efter politikeren Lumumba, er der ingen, der rigtig ved, men mange gætter på, at det har noget at gøre med drinkens brune farve.

Dette var en Lumumba opskrift - så nu kan du blande en Lumumba drink - både til kolde og varme stunder. Du kender ovenikøbet historien bag drinken. Find mange flere drinksopskrifter her på bloggen.