Har du brug for hjælp? Ring på 70 25 22 28 - Vi sender alle hverdage klokken 15 fra vores lager i midtjylland!

Filur opskrift - Filur drink, den danske klassiker

Filur drink i tre udgaver. Find en filur opskrift her.

En filur drink er en meget klassisk drink, som nærmest har opnået kultstatus blandt danskerne. Den er sjov, flot og velsmagende - og så er den tilmed utrolig nem at lave. Du behøver dog selvfølgelig en Filur opskrift.

En klassiker blandt danskerne

En filur drink vil for mange vække minder fra ungdommens vilde fester og diskotekbesøg, som før i tiden, ikke sjældent, var akkompagneret af drinks som filur og isbjørn. Vil du genskabe den farverige ikoniske drink til din næste fest, så følg opskriften på en klassisk filur herunder.

Den klassiske filur drink

Filur drink med appelsin.

Dette er de ingredienser du skal bruge:

 • Isterninger
 • 2 cl. vodka
 • 4-6 cl. appelsinjuice
 • Rød sodavand

Sådan gør du:

 • Hæld isterninger og vodka i et glas - gerne et longdrink glas.
 • Tilsæt appelsinjuice og rør lidt rundt.
 • Når væsken står stille, kan du toppe forsigtigt med den røde sodavand.
 • Pynt med et sugerør og eventuelt en skive citron eller appelsin på kanten af glasset. En lille parasol er også festlig.

Husk

Det er vigtigt at være forsigtig, når man skal tilsætte den røde sodavand, så juice og sodavand ikke bliver blandet sammen. En rigtig filur drink skal nemlig gerne være farveopdelt - akkurat ligesom isen af samme navn, som mange har nydt på en varm sommerdag.

Husk desuden, at både sodavand og juice gerne skal være godt afkølet inden drinken fremstilles, da man ikke kan røre rundt, og derfor ikke har mulighed for at lade isterningerne afkøle hele drinken på en gang. En lunken filur er ikke lækker - så husk at stille ingredienserne på køl minimum et par timer før der skal blandes drinks. Det gælder i øvrigt mange cocktails, at de bare ikke bliver lige så gode, hvis ingredienserne ikke er godt afkølede på forhånd.

Deluxe-udgaven

Hvis du virkelig vil kræse for dine gæster og feje benene væk under dem med den bedste filur drink, som de nogensinde har smagt - så skal du gå efter deluxe-versionen, hvor du udskifter et par af ingredienserne.

 • I stedet for isterninger, kan du med fordel tilsætte en halv knust filur-is. Det giver drinken en helt anden og mere fyldig karakter. Smagen bliver nærmest identisk med isen, som drinken deler navn med.
 • I stedet for den billige appelsinjuice fra supermarkedet, kræver en deluxe filur drink, at du selv presser appelsinjuicen. Det giver lige smagen et ekstra nøk opad og en fuldendt friskhed.
 • Inden den røde sodavand hældes i, kan man også tilsætte et par skefulde grenadine, for at opgradere den klassiske udgave.
 • Sidst, men ikke mindst, kan en deluxe filur pyntes med en sukkerkant på glasset. Dyp først glassets top i vand og derefter i sukker, som er hældt ud på en tallerken - det er både festligt og smager skønt.

Alkoholfri Filur opskrift

Er der børn, gravide eller folk der fravælger alkohol med til din fest? Så kan du tilbyde dem en lækker alkoholfri filur. En filur er nemlig en af de få drinks, som sagtens kan laves uden alkohol og stadig smage himmelsk. Følg blot opskriften ovenfor og undlad at tilsætte vodka. En alkoholfri filur er både sjov og festlig, og passer også godt til børnefødselsdage og lignende, da børn synes det er mægtig sjovt med den farveopdelte og læskende drik.

Dette var vores bud på en Filur opskrift. Find flere drinksopskrifter her på siden, og lad dig inspirere til din næste fest.