Har du brug for hjælp? Ring på 70 25 22 28 - Vi sender alle hverdage klokken 15 fra vores lager i midtjylland!

Skriv en bryllupssang - lær hvordan du skriver gode bryllupssange lige her

Hænder og noder - pynt til en bryllupssang. Bryllupssange er sjove at skrive.

Er du på bar bund, hvad angår en bryllupssang, der skal imponere brudepar samt gæster? Her kan du finde den manglende inspiration til de manglende bryllupssange.

Føl inspirationen inden for rækkevidde, når du nu skal i krig med den bryllupssang, der gerne skulle måle sig (og lidt til) med alle de andre bryllupssange, du har hørt hen ad vejen.

Skriv din egen bryllupssang

Invitationen ligger ved siden af dig. Du har længe vidst, at dagen vil komme, hvor din nære skal giftes. Mindst lige så længe har du vidst, at du bliver nødt til at stå for en del af underholdningen ved at bidrage med en bryllupssang. Alligevel bevæger blyanten i din hånd sig ikke, og på papiret er der kun kruseduller at finde. Du forsøger at erindre, hvordan det nu er sådanne bryllupssange begynder - men du er helt blank.

Her er lidt idéer til at komme i gang

De sjove bryllupssange

Du kan gribe sangen an ved at lade den tage en humoristisk vinkel, der med sikkerhed vil blive et hit og løfte stemningen - uden du selv bliver for sentimental.

Her kan der for eksempel tages fat på sjofelheder, der ikke har nogen direkte relevans til brudeparrets oplevelser sammen - men som får brudeparret til at blive røde i kinderne.

Det kan også dreje sig om personlige historier, hvor parret sammen har været ude for pinligheder, det simpelthen vil være perfekt at minde dem om ved denne lejlighed. Her kan der eksempelvis være tale om sjove scorereplikker brugt på de første dates, eller hvordan familiemedlemmer fangede dem, da de var bedst i gang med at hygge sig.

Det vil også være perfekt at inddrage brudeparret, ved at få dem til at bevæge sig eller kysse under sangen, så der hurtigt bliver liv og glade dage.

De søde

Hvis du er typen der synes, det er at udsætte staklerne for lidt for meget - da det jo trods alt er deres bryllupsdag - kan du også køre den sikre stil med en sød lille bryllupssang.

En sådan kan omhandle de mere flatterende og kære momenter i deres forhold, som de fleste af gæsterne nok egentlig er klar over - men som det bestemt ikke gør noget bliver understreget på sådan en dag.

Det kan være, at de altid deler deres kage, eller at gommen trofast kommer med blomster på hver eneste månedsdag – altså hvorfor de passer så godt sammen og elsker hinanden.

En sådan sang skal nok få folk til at sidde og sukke sødt - brudeparret vil uden tvivl være taknemmelige over endnu engang at blive mindet om, hvorfor dagen skal fejres.

Den personlige bryllupssang

Hvis du virkelig vil feje benene væk under gæsterne og få brud og brudgom til at fælde en lille tåre, skal du derimod gå efter den personlige bryllupssang.

En sådan kan indeholde dit forhold til parret ligeså meget, som den kan indeholde parrets forhold til hinanden. Her kommer du ind med dine subjektive holdninger og dit personlige engagement ift. brudeparret. Du skal forestille dig en rørstrømsk tale overført til papir.

En sådan sang er dog selvfølgelig mest passende ved et indgående kendskab til dagens hovedpersoner.

Hvad med valg af melodi?

Når det kommer til melodien, og hvorvidt du skal modellere et par ord for at få dem til at passe ind, er det ikke der, du skal få allermest stress – så længe det er en melodi, langt de fleste vil kunne synge med på, skal din bryllupssang nok blive et hit.

Her kan du dog også være lidt kreativ, hvis du ved, at valgte melodi stammer fra en sang, der normalt betyder noget specielt for parret eller for dit forhold til parret.

I sidste ende er det slet ikke så svært, når du først er kommet i gang. De endelige valg er selvfølgelig bestemt af, hvem parret er, og ikke mindst hvem du er. Om ikke andet er der masser af hjælp at hente her på siden, hvad angår bryllupssange.

Der er altså ikke længere nogen undskyldning for ikke at få formet de finurlige kruseduller til de ord, der i sidste ende nok skal give sig ud for en bryllupssang. Du kan jo også søge hjælp til at skrive af sangen, når du nu har fundet ud af, hvordan du vil vinkle den.