Bestil inden klokken 13 og få din ordre sendt samme dag!

Bryllupsinvitationer - sådan laver du indbydelser til bryllup

Her ser du indbydelser til bryllup designet på kort.

I skal giftes. I er lykkelige. Forberedelserne til jeres bryllup er i fuld gang og der er ikke så lidt at tage fat på. Men hvad med jeres bryllupsinvitationer - hvordan laver I lige de bedst mulige indbydelser til bryllup?

En vigtig del af forarbejdet er at få inviteret gæsterne i rigtig god tid, så flest muligt kan dele jeres store dag med jer!

Vi giver jer inspiration til, hvordan I får lavet nogle flotte, spændende, stilfulde og måske endda nyskabende bryllupsinvitationer.

Sat jagten på den perfekte brudekjole på standby et øjeblik, og få i det følgende idéer til, hvordan I laver indbydelser til bryllup på præcis jeres foretrukne måde.

Save the date

Et bryllup er så stor og vigtig en begivenhed, at ingen gæster bør melde afbud, fordi de har andre planer. Så snart I har datoen på plads, er det derfor en rigtig god idé at sende et kort ud til de inviterede. Ikke en rigtig invitation, men bare en lille notits om at reservere datoen.

Det kan være, I allerede sender dette kort ud et år før brylluppet. Eller endnu tidligere. Jo mere I er på forkant, des færre gæster er nødt til at melde afbud grundet andre planer.

Især i sommermånederne er der en stor chance for, at mange har ferieplaner – det skal naturligvis ikke gå udover jeres bryllup.

Hvordan laver I så et flot og indbydende ”save the date”-kort?

Hold det simpelt. Det er ikke de rigtige indbydelser til bryllup - de kommer først senere. Formålet er udelukkende at få folk til at reservere datoen.

Få eventuelt taget nogle flotte billeder til forsiden af jeres kort. Måske en billedserie der viser, hvor glade I er for hinanden. Et billede hvor I holder om hinanden, ét hvor I kysser, ét hvor I skåler i høje glas, ét hvor I fjoller. I har sikkert også billeder liggende fra den dag I blev forlovede.

På bagsiden af kortet behøver I ikke skrive andet end: ”Lørdag d. 23. september. Sæt kryds. Vi glæder os!” På den måde er det ligesom gjort klart, at der er noget stort i vente.

I kan selvfølgelig også bestille allerede fremstillede ”save the date”-kort på nettet, hvor jeres dato indsættes. Det er den nemme løsning og hvert brudepar har deres præferencer.

Eller hvad med magneter til at sætte op på køleskabet, så I ikke bliver gemt væk i en skuffe?

Bryllupsinvitationer

I kan slappe lidt mere af med de egentlige indbydelser til bryllup, hvis I på forhånd har gjort brug af ”save the date.”

Inden I kan sende de rigtige invitationer ud, skal I have styr på flere ting: festlokale, kirke, tidsplan osv. Det vil være rigtig ærgerligt og bøvlet at skulle lave noget om, efter gæsterne er blevet inviteret. Bordet fanger derfor, når I har sendt ud.

De fleste vælger at sende ud ca. 3 måneders tid i forvejen. Måske tidligere hvis I skal giftes i sommermånederne.

Men hvordan skal jeres indbydelser til bryllup så se ud?

I har mange valg at træffe i denne tid – et af dem er, hvordan jeres bryllupsinvitationer skal tage sig ud. I kan vælge at gå den traditionelle vej eller invitere på en mere personlig og original måde.

Invitationerne kan sige meget om, hvordan I forestiller jer jeres kommende bryllup. Skal det være klassisk og traditionelt, med alt hvad det indebærer - eller vil I gå anderledes til værks?

Her ser du flere bryllupsinvitationer.

Layout

Der findes uendelige muligheder på nettet for at vælge layout til jeres indbydelser til bryllup.

Der findes for eksempel kort med:

 • Stilfuldt farvetryk - hvor du enten selv skriver navne på i hånden eller bestiller med navne påtrykt
 • Vintage-look - eventuelt med et hjerte med pil igennem, tegnet på en skolebænk
 • Amerikansk design - skrevet på engelsk
 • Rustikt look
 • ”Pas til paradis” med Jorden formet som et hjerte
 • Motiver af romantiske destinationer – Eiffeltårnet, Ballongyngerne, Venedig osv.

Kort sagt – I kan få kort med alt mellem himmel og jord. Vil I have blomstermotiv, vælger I det. Skal det være maritimt tema, hvis brylluppet holdes på en båd, kan I få det.

Husk at jeres valg af layout, siger rigtig meget om jeres bryllup. Der er ingen idé i at designe sine invitationer med sommerlige motiver, hvis brylluppet holdes om vinteren. Men det havde I sikkert allerede tænkt over.

I mange af mulighederne for at købe kort på nettet, kan man selv sætte et billede eller motiv ind. Derved får jeres invitationer også et personligt præg, og det vil ikke være et tidskrævende arbejde at fremstille dem.

 

Gør det selv

Skal jeres bryllup være unikt fra start til slut, fremstiller I selv jeres invitationer. Ikke noget med at bestille over nettet. I behøver på den måde heller ikke være nervøse for, om det nu også tager sig ud på den helt rigtige måde, når I modtager dem med posten. What you see is what you get …

Hvis I er gode til at tegne og designe, enten på computer eller i hånden, skal invitationerne da laves på den måde. Det kan også være I hyrer en bekendt til formålet, som ved lige, hvordan man fører jeres tanker ud i livet.

Ellers er der frit slag indenfor kreativitetens grænser. Vi giver nogle bud på alternative løsninger:

 • Kærestebrevs-look
 • Postkort
 • PowerPoint
 • Instagram – i billedserie
 • Kortfilm på YouTube
 • Sangtekst

Når I sender dem ud med posten, hvis de skal det, bør kuverterne matche invitationerne. Førstehåndsindtrykket er meget vigtigt. Skal gæsterne føle, at de står med en unik invitation i hænderne, skal alle detaljer være på plads og gennemførte.

Skrifttype og farvevalg til dine indbydelser til bryllup

Skrifttypen har meget at sige om, hvordan jeres budskab rammer læseren. Er det en gammeldags, sirlig sammenhængende skrift, signalerer I noget klassisk og formelt. Det fortæller også noget om hvordan dresscoden kunne tænkes at være.

Omvendt, hvis skrifttypen er mere frisk og uformel, lægger I op til noget andet end et traditionelt bryllup.

Det helt klassiske valg er cremefarvet eller hvidt papir med sort skrift – måske blandet op med guldglimmer.

Hvis I er så detaljerede, at I har et decideret farvevalg til jeres fest, bruger I naturligvis de farver. Det vil give jer en rød tråd – allerede fra jeres gæster læser jeres invitation.

Det kan jo være I holder et sommerbryllup på stranden i Hawaii-tema. Det skal jeres invitationer lægge op til.

Dette var kun første del af vores artikler om bryllupsinvitationer. Læs videre om indbydelser til bryllup og bliv yderligere inspireret i anden del, når vi gennemgår eksemper på tekster i "Invitation til bryllup - sådan laver du en flot bryllupsinvitation."